Steen – en materiaalkeuze

Zegelringen worden gemaakt met de meest uiteenlopende steensoorten. De meest gebruikelijke soorten zijn hier hieronder afgebeeld.

De laatste jaren zien wij, dat vooral de dames nog wel eens een ring met een iets andere steen, dan de veelvoorkomende blauwlagensteen  wensen. Zo worden regelmatig damesringen geleverd met een Almandine (granaatsoort), Saffier (blauw en geel), Topaas (blauw), Aquamarijn , Rooktopaas, Tourmalijn en Citrien. Deze stenen zijn speciaal geslepen zodat ze goed te graveren zijn. Wel is het zo dat doorzichtige stenen kwetsbaarder met dragen  zijn dan gebruikelijke ondoorzichtige stenen.

Topaas met baquette geslepen diamanten

Topaas met baguette geslepen diamanten

 

Wij maken de ringen over het algemeen in 14 ( 585/1000  of 18 ( 750/1000)  karaats goud.  Deze twee  groepen zijn dan weer onderverdeeld in de volgende kleuren goud:  bleek geel-,warm geel-, wit-, rood- of rosé goud. Het vervaardigen van zegelringen in zilver raden wij af daar zilver erg zacht is en de levensduur van een zegelring aanzienlijk verkort. Op speciaal verzoek worden ze wel vervaardigd. De kosten voor het maken van een zilveren ring zijn gelijk aan die van een gouden ring, er wordt wel bespaard op de materiaal kosten. Een gouden zegelring moet bij normaal gebruik toch wel een 40 jaar of langer  mee gaan.

diverse zegelstenenOp de afbeelding hierboven bevinden zich op rij  zes kleuren blauwlagenstenen.

Op de tweede rij: een Onyx,Heliotroop,Lapis Lazuli, blauw Agaat,Carnolijn, roodlagen Agaat

Diverse gegraveerd zegelstenen

Diverse gegraveerde zegelstenen